От втората половина на юни в Белгия се наблюдава увеличение на заболелите

Белгийските власти приеха днес препоръки за предстоящата нова ваксинационна кампания против ковид, съобщиха местни медии. Препоръчва се допълнителна подсилваща доза да получат хората над 65 години, здравните работници и хората с влошено здраве.

Според властите реимунизацията на тези обществени групи трябва да завърши до края на септември. След това ваксинационните центрове ще бъдат достъпни за хората на възраст 50-64 години, които са с наднормено тегло или пушачи. За останалите засега не се предвижда нужда от нови подсилващи дози.

От втората половина на юни в Белгия се наблюдава увеличение на заболелите, приетите в болница и починалите от ковид. Положителните изследвания надвишават 30 на сто, а на ден в болница постъпват средно по 119 души и това е увеличение със 17 на сто за седмица. 

Досега подсилваща ваксина са получили 62 на сто от хората в страната, а 78 на сто са били ваксинирани. През последната седмица на юни на ден от ковид в Белгия са умирали по осем души и това е увеличение с 67 на сто спрямо данните седмица по-рано. Жертвите на новото заболяване в страната вече достигат 31 952, показва статистиката.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БТА