Те са били укрити в хладилния агрегат на полуремаркето

Над половин милион недекларирани британски лири откриха митническите служители на “Капитан Андреево”. Това съобщиха от Агенция “Митници”.

На 04.07.2022 г., около 18.25 часа, на пункта пристига товарен автомобил с турска регистрация на път от Германия през България за Ирак. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в хладилния агрегат на полуремаркето, както и в арматурното табло в шофьорската кабина са открити полиетиленови пликове с банкноти в купюри от 5, 10, 20 и 50 британски лири. Общото количество на откритата недекларирана валута е 531 315 британски лири с левова равностойност 1 208 890 лева.

36-годишният водач на камиона е турски гражданин. Той е привлечен като обвиняем за това, че не е изпълнил задължението си да декларира писмено пред митническите органи пренасяната валута през границата, която е външна граница за Европейския съюз, и стойността е в особено големи размери. 

По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районната прокуратура в Хасково- Териториално отделение –Свиленград.  

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.