Две млади жени загинаха при инцидента тази нощ

NOVA разполага с кадри от охранителни камери, запечатали момента на жестоката катастрофа на столичния бул. „Черни връх” тази нощ. При инцидента загинаха две млади жени.

Полицията издирва двама избягали - шофьора, причинил инцидента, и неговата спътничка в автомобила. 

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА КАТАСТРОФАТА ВИЖТЕ ТУК

„Знаем кой е водачът. Той е с множество нарушения - над 50 наказателни постановления. Същият управлявал автомобила с фалшиви номера. Той е със софийска регистрация, а в момента на удара - с германска. В колата са намерени сигнална синя лампа и стоп полицейска палка. Автомобилът се води на фирма”, обясни шефът на столичния КАТ Тенчо Тенев.

По данни до момента таксиметрова кола се движи от бул. „Черни връх” към НДК. На кръстовището на бул. „Арсеналски” шофьорът на таксито се престроява в крайната лява лента. От НДК с висока скорост се движи лек автомобил, който минава на червен светофар. Последва удар в предната част на таксито, а колата нарушител се удря в асансьора на метрото. От силния удар, миналата на червено кола, се разцепва на две - едната половина, в която се намират шофьорът и спътничката му, се плъзга 40 метра и се спира в пресечка малко по-нагоре.

Братът на избягалия шофьор: Знам, че кара по-яростно (ВИДЕО)

На пешеходната алея са се намирали две пешеходки, които са пометени и умират на място. „Млади момичета - на 22 и 26 години, които са изчаквали на тротоара. От самия удар автомобилът се разчленява на две - едната половина минава от вътрешната страна на пешеходната зона и ги помита”, обясни Тенев. Въпреки пристигналите на място четири линейки и полицейски автомобили, шанс блъснатите жени да оцелеят нямало.

ВСИЧКО ЗА СМЪРТОНОСНАТА КАТАСТРОФА В СОФИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.