Младежи причакаха протестиращите и ги замеряха с предмети

Провокация предизвика напрежение на протестното шествие в Скопие тази вечер. Колоната вървеше спокойно през центъра на македонската столица, когато група младежи започна да замеря участниците с различни предмети. Те причакаха шествието на един мост и без видима причина започнаха да хвърлят камъни и бирени бутилки.

Снимка: БГНЕС

Близо 40 ранени полицаи при протестите в Скопие (ВИДЕО+СНИМКИ)

Група полицаи подгониха провокаторите и напрежението беше потушено сравнителни бързо. Протестът беше свикан срещу френското предложение за споразумение с България. Участниците го наричат "унизително" и обвиняват управляващите в Северна Македония, че не защитават интересите на страната.

Снимка: БГНЕС

Стигна се и до по-сериозен инцидент, след като извън протеста се е чул изстрел. Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски публикува снимка на младеж, който държи оръжие и написа, че целта на мъжа е да го убие.

Хората скандираха срещу външния министър Буяр Османи, когото тълпата нарича Бугар Османи. Чуваха се и лозунги: "Само Македония, никога Северна". Отново имаше плакати с антибългарски и антиевропейски послания.

Протест в Скопие срещу френското предложение за уреждане на спора с България

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.