Полуфиналите при мъжете ще се играят в петък

Испанецът Рафаел Надал се класира за полуфиналите на “Уимбълдън”, след като победи американеца Тейлър Фриц с 3-6, 7-5, 3-6, 7-5, 7-6(10-4) в изключително оспорван и интересен мач на Централния корт в Ол Ингланд Клъб. За място на финала в Лондон Надал ще спори с австралиеца Ник Кирьос, предаде БГНЕС.

"Настина се наслаждавам да играя такива мачове пред тези фенове. Тежък следобед срещу страхотен играч, поздравявам Тейлър, че играе страхотно през целия сезон. Много съм щастлив, че съм в полуфиналите", сподели Надал след успеха.

Джокович е на полуфинал на "Уимбълдън"

"Имам проблем в коремната област, трябваше да намеря начин да сервирам по различен начин. Имаше периоди, в които си мислех, че няма да успея да довърша мача, но този корт и тази енергия ми помогнаха. Надявам се да съм готов да играя в полуфиналите. Ник е много добър играч, особено на трева, ще бъде голямо предизвикателство за мен. Ще трябва да съм на 100 процента, за да имам някакъв шанс", допълни той.

В полуфиналите Надал ще се изправи срещу Ник Кирьос, който победи чилиеца Кристиан Гарин с 6-4, 6-3, 7-6(5). В другия полуфинал един срещу друг ще се изправят Новак Джокович и Камерън Нори. Полуфиналите при мъжете ще се играят в петък.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.