Кадрите взривиха мрежата

120 км/ч с тротинетка по скоростен път. Кадри с момиче по джапанки, което развива смъртоносната скорост във Варна, взривиха мрежата. В много коментари се предполага, че това е същото момиче, което преди време беше заснето да кара тротинетка с 80 км/ч на Околовръстното шосе в София. Потребители на социалните мрежи предположиха още, че сега същото момиче е на море и подобрява собственото си постижение.

„Ако тротинетката попадне в дупка на пътя, то при всички случаи ще се стигне до инцидент. Момичето ще падне и ако след нея се движи автомобил, има вероятност да я сгази”, обясни в ефира на „Здравей, България” пътният експерт Владимир Тодоров.

По думите му тротинетките нямат място на скоростния път. „Основният проблем е, че се дава лош пример. Второ – тя застрашава както себе си, така и останалите участници в движението”, коментира още специалистът.

Той призова полицията да издири момичето от клипа. "Тя трябва категорично и назидателно да бъде санкционирана", подчерта Тодоров. 

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.