Със свирки и вувузели опозицията заглуши обръщението на премиера Димитър Ковачевски

Втори ден на политически дебати в Северна Македония около френското предложение за започване на преговори за членство в ЕС. Напредък към момента - няма. Снощи, председателят на парламента Талат Джафери прекрати дебатите малко след 19:00 часа и обяви, че заседанието ще продължи днес в 12.00 часа българско време.

Депутат в парламента в Скопие изгори лист с френското предложение (ВИДЕО)

Заседанието премина под знака на протести и напрежение в пленарната зала. Със свирки и вувузели опозицията заглуши обръщението на премиера Димитър Ковачевски. Въпреки това, той продължи да говори за бъдещите европреговори и каза, че няма да бъдат застрашени държавните интереси на Република Северна Македония.  Депутатите от опозицията обаче скандираха "предател".

След няколко опита документът за френското предложение беше запален от депутат на ВМРО ДПМН. След краят на заседанието групата на опозицията излезе при протестиращите. А лидерът им - Християн Мицкоски, определи дебатите и идването на Урсула Фон дер Лайен така:

„Това е театър. Жалко е, че се случва в 21 век”.

Минути преди началото на парламентарното заседание имаше истински театър пред македонското събрание.Актьори пресъздадоха съдебен процес, в който осъждат на повече от един век трима от управляващите политици.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.