Според него сега трябва да бъде осигурен газ за зимния сезон

През зимата Москва вероятно ще намали доставките на газ за ЕС. Това прогнозира за "Твоят ден" по NOVA NEWS депутатът от "Демократична България" Мартин Димитров. Според него сега трябва да бъде осигурен газ за зимния сезон. България следва да договори освен азерски газ, такъв и от други доставчици, каза Димитров.

"Важно е да не попаднем в капана на Москва с плащането с рубли. Лятото Русия започна да ограничава доставките за Европа и Германия, представете си какво ще направи зимата. Наивно опасно е да вярваме на руските доставки", посочи той. И допълни, че вотът на недоверие е бил гласуван в критичен момент. 

Димитров, ДБ: България е по-малко пострадала от кризата, отколкото се очакваше

Според него най-ключовият въпрос е да оцелеят малките компании, от тях идва развитието и възстановяването. Миналата седмица успяхме след 19 г. да повишим прага на ДДС от 50 на 100 000 лева", припомни Димитров. Неговата нагласа за третия мандат е, че трябва да се състави кабинет заради множеството кризи. 

"Вероятно до края на годината ще имаме проблеми с инфлацията, а догодина ще можем да се справим с нея. Свалиха правителството, защото трябваше да се овладяват кризите. ИТН направи грешна преценка като излезе от коалицията", подчерта Димитров. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.