Това обяви лидерът на партията Слави Трифонов

„Има такъв народ” вече няма никакво място в преговорите за съставяне на кабинет. Отиваме на избори. Това заяви лидерът на партията Слави Трифонов в извънредно изявление по повод изтеклия запис от среща на парламентарната група на „Демократична България”.

Изтекъл запис показва какво се случва зад кулисите на преговорите за кабинет (ВИДЕО)

"Днес Христо Иванов и ПГ на ДБ за първи път говориха това, което наистина мислят – в сградата на НС, в ефир, в интернет, с включени микрофони и камери. Говориха, защото не знаеха, че са на живо и лицемерието им лъсна пред всички. За първи път видяхме истинското лице на лъжата, манипулацията и политическа еквилибристика", коментира Трифонов. 

Той цитира следното изказване на Иванов: „(...) Допуснахме мисълта да се разговаря с ИТН. Това означава, че те вече не могат да кажат „ИТН са 100% мафия, а ние сме 100% бели”, т.е. – нещата започнаха леко да се размиват".

„В прав текст Иванов признава, че ПП и ДБ ни наричат мафия, не защото е така, а защото така те изглеждат „бели”. Признаха, че нагло, брутално лъжат. Това е просто отвратително”, отсече Трифонов.

ДПС: Незабавно прекратяване на този фарс, наречен преговори

Той обвини ДБ в „симулация на преговори". „Лъжат, че не обсъждат персонален състав на кабинета. Всички чакаме мандатоносителят да каже кой ще е кандидатът за премиер, как ще изглежда тяхното предложение за правителство. А те мислят, че трябва да се обсъжда какъв министерски пост ще заеме Кирил Петков. Ами, никакъв, бе, Христо! Никакъв министерски пост не трябва да заема Петков. Нали за вас от ДБ и ПП най-важна беше България – политиките, управленската програма? Ето ви лицемерието в най-чист вид", категоричен бе лидерът на ИТН.

„Аз изтривалка ли съм? Аз ли съм оправданието за некадърността на едни аматьори? Аз ли съм мафия, защото така ви изнася? Лъжете безсрамно, нагло и отвратително! Отвращавате ме! Нямате никаква чест и достойнство и вместо да създавате – рушите! Оказа се, че неадекватността и неспособността да се управлява не може да се прикривана с добре облечени думи. С добре облечени думи може да продаваш пробиотици, но не и да управляваш държава! Затова сега ще бъда пределно ясен – ние вече нямаме място в тези безсмислени и лицемерни преговори, защото току-що Христо Иванов ги прекрати. Ние правителство на лицемерието няма да правим, няма да го подкрепим и ще отидем на избори. Не се страхуваме от избори и това какво ще се случи на тях”, допълни Трифонов. И напомни на избирателите, че те са суверенът и трябва да решат „дали да дадат доверието си на хора, които казват истината, или на такива, които лъжат и лецемерничат”.

Депутат от ДБ за гафа с включените микрофони: Не вярвам да е конспирация. Но записът е факт

„Не ви ли е обидно като ви казват колко лош избор ще направите? Всички лицемери говорят колко е лошо да има избори, т.е. ти, уважаеми избирателю, ще направиш много лош избор. Е, аз не мисля така. Никой не може да ви се сърди. Вие сте суверенът, вие определяте правилата на играта. Всъщност вие никога не може да сбъркате. Такава е демокрацията. И това е прекрасно”, завърши изявлението си лидерът на ИТН.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.