Испанецът ще се изкачи до пето място на световната ранглиста

Лоренцо Музети триумфира с титлата на тенис турнира в Хамбург след драматична победа над Карлос Алкарас с 4-6, 7-6(6), 4-6 на финала. Световният №62 пропусна пет мачбола във втория сет, но въпреки това запази самообладание и успя да се наложи над първия поставен, спечелвайки първия си трофей в Тура.

Музети допусна по-малко двойни грешки в хода на двубоя (2-3) и спечели 78% от точките си на първи сервис (46/59) срещу 66% за Алкарас (42/64). Италианецът бе значително по-ефективен и при шансовете си за пробив, реализирайки 4 от 6 (67%), докато Алкарас оползотвори само два от петте брейкпойнта, които се откриха пред него (40%).

Двамата започнаха мача с размяна на пробиви, след което италианецът взе подаването на Алкарас в седмия гейм, за да поведе в резултата. Във втория сет Музети пропусна два мачбола в десетия гейм, след което още три в тайбрека. Той водеше с 6:3, но Алкарас спечели пет поредни точки и изравни. В третата част италианецът взе подаването на испанеца в десетия гейм и затвори срещата с шестия си мачбол.

Въпреки че не успя да спечели титлата Алкарас ще се изкачи до пето място на световната ранглиста на АТП в понеделник. Музети пък ще стане номер 31 в света.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.