Този начин за разкрасяване на ръцете крие и някои рискове

Всяка уважаваща себе си дама обича красивия маникюр. За съжаление обаче добре познатия обикновен лак просто не издържа толкова, колкото бихме искали. Ето защо гел лакът го измести почти изцяло като предпочитано покритие на ноктите.

Той е лъскав, дълготраен и устойчив на механични надрасквания.

Хубаво е да се знаят, обаче и някои потенциални рискове, които съпътстват маникюра с гел лак. Тази статия има за цел да ви запознае с цялата необходима информация преди следващото посещение в салона.

1. Редовният маникюр с гел лак може да отслаби ноктите ви

Маникюрът с гел лак може да остави ноктите ви дехидратирани и да ги направи по-тънки. Това от една страна се дължи на факта, че малко или много нокътната плочка бива “надраскана” (изпилена), за да се захване по-добре лаковото покритие.

От друга страна, поставеният гел лак (който издържа около 3 седмици) реално не позволява на нокътя да диша. Това не бива да ви плаши. Просто бъдете разумни с броя на годишните си посещения в салона. Малко почивка за ноктите никога не е излишна.

2. Избирайте само най-доброто качество

Това звучи очевидно, но винаги избирайте и изисквайте най-доброто качество за продуктите за красота, които използвате върху себе си. Вашите нокти и кожа заслужават най-доброто в края на краищата и никога не трябва да се задоволявате, когато става дума за вашата красота!

За маникюра с гел лак това означава да избирате последното поколение продукти - тези, които ще бъдат отстранени лесно, както и такива,  при които може да се провери дали не съдържат токсични компоненти.

3. Внимавайте с UV лампи-те

Маникюрът с гел лак се запечатва посредством изпичане в UV/LED лампи. Този процес подпомага лаковото покритие да се изсуши бързо, като по този начин получаваме красивите нокти, които всяка дама обожава. Въпреки минималното излагане на UV лампа, съществува известен риск от излагане на радиация.

Към момента има много малко изследвания за влиянието на този вид лампи върху човешкия организъм. Винаги предпочитайте алтернативи като LED лампа или модерните напоследък ръкавици без пръсти за гел маникюр, които предпазват кожата именно в процеса на запечатване на лака в лампата.

4. Научете се да премахвате гел лака безопасно

Това е моментът, в който ако сами премахвате лаковото си покритие е възможно да допуснете някои грешки. Същото важи и за премахването му в салон. Най-важното, което трябва да запомните е, че от голямо значение е качеството на използваните продукти. Винаги следете за марката на използваните материали и не правете компромис с качеството им.

Ако гел лакът е поставен и изпечен правилно, свалянето му ще бъде лесно и безпроблемно. По принцип в салоните това се случва като около ноктите се поставят напоени с ацетон памучета, около които след това се увива и специално алуминиево фолио за да се постигне затоплящ и ускоряващ процеса ефект.

Важно е за здравето на вашите нокти това да се случва безопасно и с най-доброто налично качество, за да се избегне причиняването на вреда на ноктите ви.

5. Погрижете се за ноктите си между маникюрите

Ноктите, като всяка част от тялото, трябва да се третират нежно и внимателно. Важно е да хидратирате ноктите си след премахване на гел маникюр, както и между две посещения в салона. Това, което трябва да направите, е да инвестирате в добър продукт, който да рехидратира и възстанови вашите кожички и нокътна плочка.

6. Ноктите имат нужда от почивка

Това е малко спорен въпрос тъй като в днешно време гел лакът е изключително щадящ към ноктите. Въпреки това е хубаво да се прави почивка от време на време. Трябва да се погрижим за ноктите си в моментите, в които са “голи” и без лак.

Тази почивка ще им позволи да възвърнат част от естествения липиден слой, както и да се възстанови естествената хидратация на ноктите.

Колкото и хубаво да се чувстваме след всеки един маникюр и излизането от салона, е хубаво да даваме и препоръчителната почивка за нашите нокти.

7. Научете се как сами да правите маникюра си с гел лак в домашни условия

На пазара вече се предлагат изключително много продукти за поставяне на гел лак у дома. Освен, че ще спестите време и пари, за вас ще остане и удовлетворението, че сами се разкрасявате. Комплектите за маникюр на Nails Bg съдържат всичко необходимо за да постигнете перфектен резултат у дома.

Използвайки правилните продукти, следвайки внимателно инструкциите, заложени във всеки един комплект гарантира чудесен резултат.

Не забравяйте, че Рим не е създаден за един ден и всички ние се нуждаем от време, за да придобием някои умения и да усъвършенстваме други. Винаги имате възможност да потърсите помощ както в салон за красота или пък да потърсите сред стотиците видеа за това как сами да направите маникюра си с гел лак в домашни условия.