Според него френското предложение няма да проработи

"Най-вероято предстои още една гореща фаза на Балканите". Това каза в предаването "Твоят ден" на NOVA NEWS евродепутатът Ангел Джамбазки, уточнявайки, че страва дума за напрежението Сърбия-Косово.

„На 140 км от студиото, в което се намираме, започват нови бойни действия. Говоря за сръбските провокации в Косово и опита им да отцепят северната част на страната. Аз ги очаквах и по-скоро, защото ходът на руснаците със започването на войната срещу и в Украйна не е минал без те да се опитат да направят още две-три бели някъде по света, за да отвлекат вниманието само от агресията, която проявяват. Техният единствен съюзник на Балканите и в Европа е Сърбия – тя е антибългарска,  антиевропейска. И те сега са решили да разчистят някакви сметки и да увеличат своята територия за сметка на Косово и на Босна”, обясни той.

Сирени за въздушна тревога и блокада край границата между Сърбия и Косово (ВИДЕО)

Според него: „Същата сръбска и руска политика се води в Македония. Тя е анти българска”. Джамбазки добави, че според него няма да проработи френското предложение и че то е е целяло френските политици да си измият ръцете и да кажат: "Ето, разширихме Европа" без да се интересуват реално.

Във вътрешно-политически план евродепутатът предположи: "Западните посолства ще натиснат някаква, така наречена, евроатлантическа коалиция, за да има някакво  марионетно правителство в София”. И обясни, че призивът на ВМРО за обединение на българофилите за предсрочните избори  е обърнат към  тези, които не са зависими от чужди сили  и не заявяват себе си като проводник на чужди интереси. 

„За мен разумното нещо е емоциите да бъдат оставени настрана и да се мисли по-прагматично с оглед на националния интерес”, каза още Ангел Джамбазки, като посочи за основни теми на ВМРО доходите, разходите и икономиката.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала й във Vbox7.