Коментар на Мажд Алгафари и полк. Владимир Миленски

Ще промени ли страната ни геополитическата си ориентация след встъпването в длъжност на служебния кабинет? Този въпрос коментираха в студиото на "Здравей, България" арабистът и преводач Мажд Алгафари и членът на УС на Атлантическия съвет на България полк. Владимир Миленски.

"Редно е нещата да се променят, защото ни вкараха в една каша, в каквато мисля, че България не е била в цялата си история. Скарахме се с Русия, спряхме газовите доставки. Всъщност ние си ги спряхме, не че Русия ни ги дръпна. Нашият инат беше такъв – да се направим на по-велики от папата", заяви Алгафари.

По думите му този кабинет ще възобнови доставките на руски газ по сега действащия договор с „Газпром”. „Очаквам и изгонените дипломати да бъдат върнати. Ако не същите хора, то поне същата бройка. Това беше един голям скандал за държава като България, която има исторически връзки с Москва”, подчерта той.

„Не ние сме си спрели доставките на газ. Той спря, защото Русия започна агресивната си и с нищо непредизвикана война срещу Украйна. Целият свят вече е единодушен по този въпрос, а държавите, които мълчат, мълчат с неудобство”, посочи от своя страна полк. Владимир Миленски. 

Според него „премиерът- президент Радев” ще се опита да промени геополитическата ориентация на страната. „Това ще стане тихомълком. Неговата основна идея е постепенно да ерозира доверието на българите в демокрацията като една добра система за държавно устройство, особено като се има предвид, че сме една демокрация в детска възраст. Нямаме рефлекса да разбираме, че демокрацията я правим сами и я израстваме”, каза още полк. Миленски.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА РАБОТАТА НА СЛУЖЕБНИЯ КАБИНЕТ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.