„Президентът подкрепи ПП на миналите избори и после се отрече от тях", каза той

Изключително жалко би било, ако Румен Радев е имал замисъл при избирането на министрите в служебния кабинет. Такова мнение изрази в студиото на „Здравей, България” Христо Проданов от БСП.

„БСП не се притеснява от натриване на носа. Нямаме повод да се притесняваме от това, което сме направили в министерствата, в които сме били”, допълни Проданов. Според него най-важно е членовете да са професионалисти.

Проданов коментира, че социалистите не са знаели за министерските постове на Крум Зарков и Весела Лечевав в служебния кабинет. Той посочи, че Националния съвет на БСП не е давал разрешение за това, защото не е имало подобна заявка, какъвто всъщност е реда.

„Практически служебният кабинет работи без парламент. Неговата задача е да проведе честни избори.  В политическата надпревара всеки води своята битка. Целта е да убедим, колкото може повече граждани, че БСП е полезна за управлението на България. Това, че президентът може да заема една или друга позиция, не смятам, че е правилно. Работата му е друга. На предишните избори той подкрепи ПП, а после се отрече от партията”, каза още депутатът.

И категорично заяви, че позицията на БСП е постоянна. От партията настояват за нормализиране на отношенията с Русия и мирно решаване на конфликта в Украйна.

Проданов отправи критика към две партии.

„„Възраждане” и ГЕРБ е едно и също. Това се доказа в парламента. „Възраждане” беше в коалицията с ГЕРБ и ДПС. Те им даваха наставления как да гласуват.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА РАБОТАТА НА СЛУЖЕБНИЯ КАБИНЕТ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.