Вижте коментарите на Елена Дариева, Кольо Колев и на политолога Любомир Стефанов

"Един служебен кабинет трудно може да прави действия, изцяло приоритет на НС". Около това се обединиха в студиото на "Твоят ден" на NOVA NEWS социолозите Кольо Колев и Елена Дариева. И двамата обаче изразиха мнение, че хоризонтът пред този кабинет ще е повече от два месеца.

Като причина Колев посочи нагласите на хората за ниска избирателна активност. "Мнозинството  е трудно постижимо", съгласи се и Дариева за резултата от изборите.

Тя коментира състава на служебното правителство:„Не може да става дума за изненади. Президентът Радев е доста последователен в действията си. Виждаме, че той запази формулата на досегашния коалиционен кабинет. Той очаквано се позиционира по-скоро в ляво. Президентът доста откровено задълбочи противопоставянето с ръководството на БСП и интереса си към електората ѝ. Изборът на служебния премиер в лицето на Гълъб Донев е сред ясните знаци, че сред новите приоритети ще е социалната полтика".

За основния приоритет - енергината сигурност - Кольо Колев подчерта, че CV-то на енергийния министър е впечатляващо. "Би трябвало да се надяваме, че този човек, с тази експертиза, би могъл да направи нещо в тази насока", имайки предвид  диверсификация, но и гарантирани доставки на газ.

Според политолога Любомир Стефанов в служебния кабинет президентът по-умерено залага на експерти, които в по-голямата си част имат ляв политически уклон, но не присъстват толкова ярки имена.

Целия разговор гледайте във видеата.

ВСИЧКО ЗА РАБОТАТА НА СЛУЖЕБНИЯ КАБИНЕТ ЧЕТЕТЕ ТУК

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала й във Vbox7.