Експлозията взе стотици жертви и остави хиляди без дом

Преди дни Ливан отбелязва втората годишнина от мощния взрив на пристанището в Бейрут през 2020 г. За да помогне на съгражданите ви в ливанската столица да забравят поне за кратко спомена от мощната експлозия и да преодолеят нанесените травми, инструкторът по йога Сера Баракат и нейният екип организираха безплатни сесии по йога. Баракат сподели, че е започнала да дава уроци веднага след трагичното събитие и е забелязала положителното им лечебно въздействие не само върху духа, но и върху тялото.

Саймън Аббуд е сред тези, които доброволно се отзовават на призива на властите да помогнат при разчистването на останките след взрива. По думите му именно йогата му е помогнала да успее да приеме случилото се и да намери баланс на физическо и духовно ниво.

Трагедията в Бейрут беше причинена от взрив на небезопасно съхраняван от 2013 г. амониев нитрат на пристанището. Експлозията отне живота на над 215 души, рани около 6000 други и разруши части от ливанската столица, оставяйки десетки хиляди хора без дом.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Ройтерс