Инцидентът е станал на един от терминалите

Мъж беше застрелян в сряда на летище "Шарл де Гол" в Роаси, едно от двете основни летища на Париж, от полицай, пред когото той размахвал нож, съобщиха източници от летището и полицията, предаде Франс прес.

Полицаите неутрализираха тази сутрин опасно лице с хладно оръжие на летище "Роаси/Шарл де Гол", съобщи полицейската префектура на Париж в Twitter. Инцидентът е станал на терминал 2F около 8.20 ч. сутринта. Бездомник притесняваше агенти по сигурността и беше извикана гранична полиция за извеждането му, съобщи източник от летището.

Мъжът се отдръпнал, като обиждал служителите, а после се обърнал и извадил нож. Тогава един от полицаите открил огън, според полицейски източници.

Фотограф на АФП, който е бил очевидец на станалото, обясни, че висок мъж е размахал предмет, който приличал на нож, към полицаите. Те го предупредили да хвърли ножа, но мъжът продължил да се приближава към тях и полицай стрелял веднъж по него.  

После пострадалият бил сложен на носилка и прехвърлен в друга зона, недостъпна за пътници, допълва фотографът.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА