Днес ГЕРБ се регистрира в ЦИК за изборите през октомври

По време на предизборната си кампания от ГЕРБ ще предложат решения за кризите, в които е изпаднала България. Това заяви Томислав Дончев, след като партията се регистрира в ЦИК за изборите през октомври. 

С амбиция за успешно представяне на вота, коалицията ГЕРБ-СДС беше първата, която подаде документи за регистрация. Те внесоха над 37 000 подписа.

„Разбира се, има огромно значение кой е първи и кой е втори. За нас голямата цел е да върнем максимална част от доверието на българските граждани. Това е голямата ни задача. Ще водим спокойна разумна кампания”, заяви Дончев.

И докато се готвят за избори, от ГЕРБ-СДС са готови и с решения. „Ще предлагаме решения за изход от всички кризи, в които е затънала България. Ще бъдем отговорни. До голяма степен политическият процес зависи от нас дали като управляващи, или опозиция”, добави още той. И посочи конкретни примери.

„От изключително значение е България да прекрати използването на политическата шарлатания – да говориш едно и да правиш друго. За последната година и малко повече, думите загубиха смисъл  в политиката. Управляващите говорят едно, а правят друго. Остра реторика против „Газпром”, а в същото време продължаваме да купуваме руски газ с руски посредници”, коментира Томислав Дончев.

Той не се нае да прогнозира бъдещи партньори, ако се стигне до коалиционен формат за управление на страната. „Рано е да коментираме коалиционни валентности. Първо да видим волята на българските граждани, кому колко доверие е дадено”, посочи Дончев.

Остава и въпросът дали Бойко Борисов ще бъде кандидат за депутат. „Ще видим. Със сигурност оценката на работата на ПГ е добра. Това не означава, че няма да търсим и свежи попълнения”, коментира зам.-председателят на ГЕРБ.

Крайният срок за регистрации в ЦИК изтича на 17 август.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.