Силни ветрове засегнаха музикален фестивал близо до испанския курорт Валенсия

Един човек загина, а десетки други бяха ранени рано в събота сутрин, след като силни ветрове засегнаха музикален фестивал близо до испанския курорт Валенсия и причиниха срутване на сцената му, предаде АФП.

Инцидентът е станал малко след 4:00 сутринта местно време на фестивала за танцова музика Medusa Circus of Madness на плажа Кулера, на около 50 километра южно от Валенсия.

„Част от сцената на фестивала се срути след силен порив на вятъра“, съобщи службата за спешна помощ 112 в Twitter.

„Един човек загина, трима са в тежко състояние след сериозни наранявания. Други 14 са получили леки наранявания", съобщиха властите. По-късно броят на ранените нарасна до 40.

Починалият е млад мъж на 20 г., който е бил ударен от части от сцената, която се е срутила. Събитието трябваше да привлече около 320 000 посетители във всички дни на фестивала.

Видеоклипове в социалните медии показват мощна буря, която помита сцената, докато хората се опитват да си спасят палатките.

Регионалният лидер на Валенсия Ксимо Пуиг написа в Туитър, че това е "ужасен инцидент, който шокира всички ни", като изрази "най-дълбоките си съболезнования на семейството и приятелите на загиналия млад мъж".

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БГНЕС