Мотивите за смяната на ръководството на дружеството не са ясни

Ключова рокада на служебната власт в държавно предприятие. Министерството на енергетиката смени ръководството на „Булгаргаз”. Начело на Борда на директорите на мястото на Людмил Йоцов сяда Деница Златева. Тя е била част от предишни два служебни кабенета, назначавани от президента Румен Радев. Два пъти е била и бивш служебен вицепремиер - в 42-ото НС и служебен вицепремиер в кабинета на Огнян Герджиков. Член е на БСП. 

Все още не са ясни мотивите за смяната на ръководството на дружеството. Министърът на енергетиката Росен Христов не присъства на заседанието на МС, заради ангажимент в чужбина. 

Съветът на директорите на "Булгаргаз" предложи нов изпълнителен директор

Очаква се промяната в ръководството на "Булгаргаз" да бъде вписана в Търговския регистър, за да стане официална. Деница Златева отказа коментар преди да е завършено вписването. Това е мотивът да замълчи и единственият несменен член на управителния съвет на "Булгаргаз" Иван Топчийски. Така реално не се знаят и мотивите за рокадата. А експертите разчетоха в промяната възможност за затопляне на отношенията с "Газпром."

„При положение, че тук говорим за един много динамичен пазар, за едни много динамични отношения на газовия пазар, единственото допускане, което човек може да направи е, че се търсят лица, които могат да влязат в контакт с „Газпром”. Защото всички други контактуват по определен ред, който е през търгове, обяви, единствено за „Газпром” става дума за преговори за възобновяване на договора”, подчерта енергийният експерт Антон Иванов.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.