Демонстранти освиркаха президента Румен Радев

Граждани се събраха пред Президентството тази вечер, за да изразят несъгласието си България да е зависима от Русия и „Газпром” по отношение на доставките на газ. За трети път протестът е под надслов #гаzwithme. На излизане от Президентството държавният глава Румен Радев беше посрещнат със скандирания „оставка”.

Отново протест срещу евентуалното възстановяване на доставките от „Газпром“

Едно от исканията на протестиращите пред сградата беше незабавното пускане на интерконектора с Гърция. Недоволстващите се обявяват за даване на гаранции за независимост от Руската федерация. На демонстрацията присъстваше и бившият екоминистър Борислав Сандов.

„Голямата опасност в момента е, ако някой реши да промени курса на България в своята евроатлантическа ориентация и да я върне в периферията на политики, дирижирани от руската държава и лично от президента Путин”, заяви той.

„Нищо не се е променило от 2013 г. Още от времето на Орешарски се въртят едни и същи кукли. Москва ги върти тук”, коментира един от протестиращите.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.