Вижте няколко полезни съвета

Ако високите нива на инфлация са увеличили месечните ви разходи, не сте сами. Още през 2021 г. цените на повечето потребителски стоки и услуги започнаха да се повишават. Фактите от ежедневието говорят достатъчно категорично. Независимо дали сте на бензиностанцията или в магазина за хранителни стоки, сега плащате повече.

За да можете да прецените доколко оскъпяването на живота е повлияло върху личния ви бюджет, опитайте се да сравните сумата пари, които харчите в момента за хранителни стоки, бензин, дрехи и развлечения, със сумата, която сте харчили за същото преди две години. Мнозина от вас вероятно сега влагат повече от месечните си приходи си, за да покрият насрещните разходи. Това означава, че е дошъл моментът, в който да се запитате можем ли и как да оптимизираме разходите.

Има ли реално работещи съвети, които наистина са ефективни в периоди на висока инфлация?

Снимка: iStock

Безспорно начинът, по който пазарувате и смяната на потребителските Ви навици според новата ситуация е един работещ съвет. Ако до скоро просто сте минавали през супера и сте пазарували всичко, което Ви видят очите без план и ясна концепция какво ще се консумира идните дни, то е време да промените това. Обикалянето по магазините гарантира повече изхарчени пари в края на пазаруването.

Направете списък с необходимото – проверете какво в хладилника и в шкафовете се е изчерпало, помислете кои сезонни плодове и зеленчуци предпочитате, помислете за здравословните хранителни продукти, от които не бива да се лишавате, и поръчайте онлайн всичко от eBag.bg. Чрез доставката до дома Ви спестявате пари от презапасяване с продукти. Можете да поръчвате когато Ви е необходимо, без да има нужда да купувате накуп големи количества, за да оправдаете ходенето до супера.

Снимка: eBag

Онлайн пазаруването от eBag.bg, където има богато разнообразие и гарантирано качество на хранителните стоки би могло да Ви спести немалко пари. Това е така, защото:

1. В eBag.bg например можете да сравнявате цените на аналогични продукти от различни търговци и да изберете най-подходящото за бюджета ви съотношение качество/цена. Освен това можете да се възползвате от ежеседмични ценови промоции и акции.

2. Онлайн пазаруването на храна ви пести средства за гориво, когато дойде ред на онези седмични по-мащабни пазарувания с колата, чиято цел е да попълнят липсите в хладилника и в шкафовете с основните запаси. Боб, ориз, паста, млечни продукти и свежи зеленчуци, препарати за дома са сред основните хранителни продукти за българското домакинство, а набавянето им не винаги е възможно от един и същ физически магазин. Това означава, че хабите повече за гориво, обикаляйки няколко търговски обекта, а понякога и за паркиране, ако се наложи да пазарувате от специализиран магазин в центъра.

3. Доставката в eBag.bg е безплатна за суми над 100 лв. Статистиката сочи, че средно клиентите на онлайн супермаркета поръчват хранителни стоки и консумативи за дома на стойност над 110 лв. И го правят повече от веднъж седмично. Към тази сметка, ако добавите разходите за гориво при физическо пазаруване, обикаляйки от магазин в магазин, ще видите, че сметката, направена онлайн, е по-изгодна.

Онлайн пазаруването от супермаркета eBag.bg лесно и надеждно, практично и цените са като в супермаркета. Така не само следите размера на сумата, която изразходвате всеки път, но и пестите пари в дългосрочен план.