Улиците бяха залети от кални потоци, местни реки излязоха от коритата си

Потоп в Карлово и Сопот след буря този следобед. Част от улиците в Карлово бяха залети от кални потоци, а местни реки излязоха от коритата си. В града обявиха частично бедствено положение. 

Над Карлово падна дъжд, равен на количеството валежи за три месеца. Местни реки излязоха от коритата си. Десетки къщи са наводнени, а водата завлече паркирани автомобили. Река премина и през двора на Професионалната гимназия по жп транспорт и блокира трима души от персонала. Стадионът в града също частично е наводнен. Нанесени са материални щети, но няма данни за пострадали хора.

 

 

Екипи на пожарната са обслужили 20 адреса, след получени сигнали за наводнени имоти и сгради в ниската част на града. Огнеборци са спасили семейство - мъж и жена, които са били хванати във водния капан в къщата си. Спасена е и самотно живееща 92-годишна жена. Дъждът вече е спрял и водата се оттича.

 

 

"Нямаме бедстващи хора. Обявили сме частично бедствено положение", заяви Антон Минев, зам.-кмет на Карлово. По думите му щетите са основно по уличната мрежа - разрушени са настилки, тротоари, но щетите ще се оценяват във вторник.  "Има и пострадал човек, който е бил повлечен от водата", съобщи зам.-кметът. 

Наводнен е и приземния етаж на болницата в Карлово, където се намира отделението по хемодиализа. Благодарение на пожарникарите ситуацията там е овладяна. Няма опасност за пациентите и лекарите.

Щети от пороя има и в съседния град Сопот.

 

 

 

 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.