Партиите си размениха реплики и цифри

Нов сблъсък за газа. ГЕРБ и „Продължаваме Промяната”  влязоха в спор откъде страната ни получава гориво и на каква цена. Междувременно, от партията на Петков и Василев призоваха служебното правителство да не изпуска търговете за слотове за газ, които предстои да бъдат договорени през септември. 

България продължава да получава руски газ, смятат от ГЕРБ, но на по-висока цена. Георг Георгиев посочи: „100 % руски газ и към настоящия момент идва към България, но през швейцарския, през румънския посредник . Ние вместо да пазаруваме така - пазаруваме с 30 % по-скъпо”.

Георг Георгиев: Страната ни продължава да получава руски газ

Предишните управляващи контрираха. Асен Василев подчерта: „0,7 по 200 евро са 140 евро + 10 евро са 150 евро, те показват фактура за 110. Сега вие ми кажете как купувате газ с 30-40 евро по-евтино. На пазара има всякакъв газ - имате един силоз със зърно руски и един американски. Като ги смесите как може да си вземете от руския или само от американския да си направите хляб”, попита той.

Василев: Борисов пак лъже народа, направихме първите стъпки към поносими цени на газа

От ПП смятат и че са направили всичко възможно да се осигури газ за зимните месеци, но служебният кабинет е изпуснал възможността. 

Делян Добрев: Хвърлям ръкавицата на Асен Василев да сметнем цената на „Газпром”

Делян Добрев от ГЕРБ покани Асен Василев и Кирил Петков „на дуел. „Двама срещу един, за да направим калкулация за въпросните 86 евро, колкото трябваше да струва газа през юли”, посочи той.

Атанас Атанасов: Борисов трябва да бъде съден за сериозни корупционни сделки

„Демократична България” на свой ред настоя да се проведе разследване защо България избра да изгради газопровода, известен като „Балкански поток”, който е разклонение на "Турски поток".

„Какви бяха причините за това българската държава, в лицето на Бойко Борисов, да прекара така наречения „Руски”, „Турски” поток, за който българската държава плати 3 млрд лева. И няма нито едно отклонение на българска територия”, каза съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов.

От ГЕРБ посочиха, че за страната ни има ползи, защото получава пари за транзита на газ.  Георг Георгиев заключи: „Това са хора, които живеят с лъжата. 500 млн. са тези някакви си такси, влизащи в българския бюджет, г-н Атанасов да вземе и да прочете”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.