Сумата от 30 000 евро е непосилна за семейството й

Млада жена се бори с тежко онкологично заболяване, а хората от родния й град Роман опитват да й помогнат чрез редица благотворителни инициативи.

Част от тях са предимно в социалните мрежи, но сега се налага да опитат и други начини, защото за болната жена е ценна всяка минута.

Едва сдържайки сълзите си, близките на 31-годишната учителка Деница Николова разказват за битката й с рака, която започва миналата година. Минава през операции и терапии в България, но болестта не си тръгва и сега спешно е нужна нова надежда за нея, за семейството й и за малкото й момченце.

„Единствената надежда за лечението на Дени, тя да продължи да живее и да се радва на детето си, е лечение в Турция”, казва Илиана Лакова, която е приятелка на Деница.

Всичко дотук е плащано от семейството й, но новата сума от 30 000 евро, които трябва да бъдат осигурени най-късно до 14 септември, сега е непосилна за тях. На помощ идват роднини, приятели, но и съвсем непознати хора.

1000 лева например събраха само за 2 дни децата от ученическия клуб към Българския червен кръст в Мездра. Групата пристигна с влак в съседния град, за да помогне. Никой не ги е канил. Просто научили и дошли сами.

Децата събрали играчки и книги, изработили сувенири, които продават, за да съберат парите, а учителите им и социални служители им помогнали с финансови средства. Наели се с нелеката инициатива по своя идея и с конкретни мотиви.

„Първо – желанието да върна усмивката на тази жена. Желанието да й върнем живота – старият живот, щастливия живот”, казва ученичката Анна Атанасова.

Близките и приятелите също разпродават благотворително всичко, което могат, за да помогнат на младата жена да пребори тежкото заболяване.

„Надеждата е голяма”, казва братовчедка й Десислава Петрова.

„Затова моля всички хора, които имат възможност, да споделят, да разпространяват, да даряват. Защото животът е безценен”, казва Илиана Лакова.

„Умолявам всички да помогнат. Кой, с каквото може”, призова Десислава Петкова.

„Знам, че ще се случат нещата – тя ще оздравее и ще продължи да живее, да бъде щастлива и лошото ще бъде забравено”, казва Илиана.

„И аз знам, че тя е най-силният човек на света и  ще се справи”, казва братовчедка й Десислава.

Дарителска сметка:
BG56RZBB91551015085925
BIC:RZBBBGSF
Валута:EUR-КБС БАНК
Титуляр:ДЕНИЦА ТОНИЕВА НИКОЛОВА

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.