Нито една от институциите не потвърждава официално за акцията

ДАНС проверява Министерството на енергетиката и „Булгаргаз”. Изискани са документи за период от няколко месеца на тази година. Нито една от засегнатите институции обаче не направи официален коментар.

Неофициално NOVA научи, че представители на ДАНС са занесли писма с информация в „Булгаргаз”, Министерството на енергетиката и в БЕХ. С тях са изискали допълнителни документи и информация, касаещи старо разследване. То е свързано с бившето управление на „Булгаргаз” и се отнася за сключени договори за доставка на природен газ от Русия. По сигнал на част от парламентарната опозиция започнаха проверки, че България използва посредници при доставките на синьо гориво.  

За какво са питали от ДАНС, отговорите от  изпълнителния директор на „Булгаргаз”: „Служители на ДАНС посетиха днес офиса на дружеството и входираха писмо от Националната следствена служба във връзка с образувано досъдебно производство със списък от въпроси, на които трябва да отговорим, да предоставим необходимите документи, кореспонденция до края на понеделник. Документите касаят период от април до юли тази година”, обясни тя.

От Министерството на енергетиката уточниха, че министърът и заместниците му са в Брюксел, затова няма да има коментар. От ведомството посочиха, че акция на ДАНС е нямало, а е входирано писмо с искане за допълнителна информация.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.