Директори на учебни заведения в София са обсъдили въпроса с образователния министър

Служебният министър на образованието Сашо Пенов е уверил директори, че нито едно училище или детска градина няма да затвори поради невъзможност да си плати сметките за отопление. Това обясни в „Социална мрежа” директорът на 51 СОУ „Елисавета Багряна” Асен Александров.

Той уточни, че тази година в бюджета са предвидени 20% повече средства за отопление, в сравнение с 2021 г. „До този таван ние би трябвало да се справяме със сегашните бюджети. По- нататък не сме го планирали. За последните 10, 15 години никога не сме работили с бюджет в инфлация. Планирали сме си всичко до година напред”, допълни Александров.

Относно недостига на кадри, директорът на 51-во училище обясни, че няма достатъчно учители по математика, информатика, физика, химия, биология и чужди езици. Проблемът с електронната система на училищата все още не бил решен, уточни председателят на Сдружението на директорите в средното образование.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.