Още от сутринта желаещи се наредиха пред вратите на банката

Опашка пред Българската народна банка за възпоменателна монета „Голям гмурец”.  Тя е от серията „Природно разнообразие в Република България”. Цената е 108 лв., а номиналът 10 лв.

Огромна опашка пред БНБ за монетата с Паисий, хора нощуваха пред сградата (ВИДЕО+СНИМКИ)

Още от сутринта пред вратите на централната банка имаше желаещи, които искат да се сдобият с монетата, която е с тираж от 5 000 бройки. Художественият проект е на Иван Тодоров и Тодор Тодоров.

Монетата се продава в БНБ - на две каси на пл. „Княз Александър I“ № 1 и четири каси в Касов център на БНБ на ул. „Михаил Тенев“ № 10, както и в офиси и клонове на Банка ДСК АД, Първа инвестиционна банка АД, Кей Би Си Банк България ЕАД, Тексим Банк АД и Централна кооперативна банка АД.

В периода от 19 до 21 септември 2022 г. включително всеки клиент ще може да закупи от Българската народна банка по 1 монета, независимо дали закупува от свое име и за своя сметка или от името и за сметка на друго лице, съгласно представено нотариално заверено изрично пълномощно за закупуването на конкретната възпоменателна монета. След този период възпоменателната монета „Голям гмурец“ ще се продава без ограничения. Лицата, които закупуват възпоменателни монети, следва да са пълнолетни.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС