Част от състезателите се бяха дегизирали като героите от филма "Топ гън"

В небето над френските Алпи се проведе нетрадиционен карнавал. В състезание по парапланеризъм се включиха 100 участници, а награди получиха тези от тях, които имаха най-интересни костюми. 

Част от състезателите се бяха дегизирали като героите от филма "Топ гън", други бяха избрали образа на анимационните персонажи от „Angry Birds". Трети успяха дори да поиграят във въздуха билярд. А за да впечатлят журито, някои от състезателите бяха облекли булчински рокли. 

„Това е любовна история, но между приятели. Познаваме се отдавна и летим заедно от около две години. Мислехме си, че ще е забавно да се облечем в булчински рокли и да направим малка сватба за карнавала”, каза парапланеристът Максим Отен.

„Никак не е лесно, особено когато летиш с гигантски костюм, който включва самолета зад мен. При излитането винаги усещаш прилив на адреналин, а след това става много забавно, усещаш чисто щастие. Хората се радват и те поздравяват и ти споделяш щастието си с тях”, каза парапланеристът Жулиен Мора.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.