Пострадалите при инцидента са четирима

Училищен микробус се удари в дърво на пътя между монтанските села Доктор Йосифово и Студено буче. При катастрофата са пострадали четирима души - водачът, пътник и двама ученици - на 17 и 18 г. Настанени са в болница. Децата е трябвало да бъдат закарани на училище в Професионалната гимназия по транспорт в бойчиновското село Владимирово.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Единият ученик е с черепно-мозъчна травма и лицева травма, а другият - със счупен крак. Животът на всички ранени е вън от опасност, съобщиха от МВР. „Момчето на 17 години е с черепно-мозъчна травма, с фрактура на лицеви кости, обезобразено е“, каза д-р Красимир Каменов, който е хирург в МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“-Монтана.

Шофьорът, 53 години, е настанен в монтанската болница в тежко състояние. „Той е с тежка комбинирана травма, черепно-мозъчна, гръдна и коремна травми, с тежък кръвоизлив. Опериран е по спешност“, обясни още лекарят.

Тежка катастрофа с жертва на пътя Русе-Силистра (СНИМКИ)

Сигналът за инцидента е подаден малко след 7 ч. в понеделник сутринта. Ударът е предизвикал огромно задръстване в района. На шофьора са направени тестове за употреба на алкохол и наркотици, които са отрицателни. „Той ми каза, че шофьорът е карал не както преди, малко по-бързо”, каза Владимир Иванов, който е близък на едно от пострадалите деца.

По неизяснени засега причини микробусът излиза извън платното и се удря в крайпътно дърво.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.