Средствата ще бъдат дарени

Автомобилът на Джеймс Бонд беше продаден за над 3 млн. британски лири, съобщи АФП. С репликата на „Астън Мартин DB5” са правени каскадите в „Смъртта може да почака“. Парите от продажбата ще отидат за благотворителни цели. 

Продават на търг ценни предмети и декори от филмите за Джеймс Бонд

Аукционът, свързан с 60-годишнината от първия филм за британския шпионин Джеймс Бонд, беше организиран от „Кристис“ и включва 25 предмета. Досега от продажбата на 27 предмета, принадлежали на героя Джеймс Бонд, сред които официалния Туитър акаунт на 007, са събрани 6 827 000 евро. Средствата ще бъдат насочени към 45 благотворителни асоциации. Сред тях са фондацията на крал Чарлз и „Лекари без граници“.

Посветиха най-големия лабиринт в царевично поле на Джеймс Бонд (ВИДЕО)

Репликата на „Астън Мартин DB5” е един от осемте автомобила, създадени специално за снимките на филма „Смъртта може да почака“ през 2021 г. Това е единствената кола, изпълнявала каскади, предложена на аукцион, според „Кристис“. 

Друг модел на „Астън Мартин“ – модел V8, от началото на 80-те, който също се появява в „Смъртта може да почака“, беше продаден за повече от 700 000 евро. Модел „DBS Superleggera“ беше купен за 450 000 евро. 

На разпродажбата имаше и костюми и аксесоари на Джеймс Бонд.

Паралелната онлайн разпродажба по повод годишнината на Джеймс Бонд продължава до 5 октомври. Тя включва 36 предмета. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА