Парцелът е бил присъединен към къпалнята "Мария Луиза" преди 20 години

12 декара общинска земя, които години наред бяха заградени в парцела на къпалнята "Мария Луиза", ще бъдат приобщени днес към Борисовата градина. Металната конструция, която ги загражда, трябва да бъде премахната.

„В този район няма да се строи нищо. Той ще остане парк”, заяви в ефира на „Здравей, България” кметът на район "Средец" Трайчо Трайков.  

Къпалнята "Мария Луиза" може да заработи отново

„Връщаме 12 декара на Борисовата градина за обществено ползване с актуването за публична общинска собственост. Надяваме се, че с приемането на подробния устройствен план ще се гарантира, че този парцел ще остане парк”, подчерта и кметът на София Йорданка Фандъкова.

По думите ѝ преди 20 години няколко терена в Борисовата градина, с решение на тогавашния Общински съвет, са били отдадени на частни субекти и смесени дружества. „Едно от тях е това, което е стопанисвало къпалнята „Мария Луиза”, посочи градоначалникът. И допълни: „Още три подобни парцела са извадени от общински частни дружества”.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.