В Турция бяха разкрити най-много секции

Без опашки и струпване на хора, но с много скандали и сигнали за нарушения започна и приключи изборният ден в турския град Чорлу. Сигналите бяха основно за това, че членове на комисии помагат на избирателите в гласуването, както и че в определени секции се говори на турски.

Равносметката след края на изборния ден: Гласоподавателите в изборната секция в Чорлу, в която беше екипът на NOVA, са над 2 550, при общо подадени 1 773 предварителни заявления. Разликата идва оттам, че през целия ден по-голямата част от имащите право на вот решаваха да гласуват с декларации, които попълваха на място.

От МВнР обявиха, че изборният ден за сънародниците ни, живеещи или пребиваващи на територията на Турция е приключил навреме. За настоящите избори в страната бяха разкрити най-много секции – 166. Вотът премина в нормална обстановка и без големи струпвания пред избирателните секции.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.