Вижте умилителни кадри от парка за развъждане на тигри в Шаогуан

База за изследване и развъждане на тигри в Южен Китай проектира "детска градина" за тигърчета, за да помогне на един от най-застрашените животински видове в света да се адаптира към естествената си среда.

Южнокитайският тигър е единственият подвид тигър, произлизащ от Китай. От 90-те години на миналия век той е обявен за критично застрашен от Международния съюз за опазване на природата. В началото на 50-те години популацията му е от около 4000 екземпляра.

Според природозащитниците популацията на тигри в Непал се увеличава

Сега южнокитайските тигри се отглеждат в специални центрове и общият им брой достига 200. Но живота извън естествената им среда е потиснал инстинктите им. Именно за да помогне за възстановяването на популацията на вида в дивата природа, базата за изследване и развъждане на южнокитайските тигри в Шаогуан покани експерти и учени да проектират „детска градина“ за тигърчета.

Вижте първия в света клониран арктически вълк (ВИДЕО)

Един тигър се нуждае от поне 70 квадратни километра за обитаване. Пускането на южнокитайските тигри обратно в дивата природа изисква защита на огромни горски площи.

Пуснаха на свобода крокодилче от най-застрашения вид на Земята (ВИДЕО)

„След като ги върнем обратно в природата, основната ни работа е да разширим популацията на тигрите, тъй като е сравнително малка“, каза Гонг Жихай, директор на природния резерват за тигри в Южен Китай.

Тигърчета от застрашен вид се родиха в Далас (ВИДЕО)

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.