Това заяви в "Събуди се" регионалният министър

В „Събуди се” министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков коментира строежа на пътища у нас. Участъкът от магистрала "Европа" между Драгоман и сръбската граница все още не е готов. Очакванията бяха той да бъде открит през септември, но се стигна до трета поредна отсрочка. Регионалният министър определи магистралата като „пътят на костенурката” заради забавения строеж.

Той не скри, че изграждането на АМ „Европа” към границата ни със Сърбия се бави, но това се дължало на строителния хаос, който е заварил, и за който вече се е изморил да говори. „За съжаление, въпреки острите ми коментари с Агенция „Пътна инфраструктура”, няма как да може да бъде завършена изцяло магистралата до Нова година”, каза още министърът.

Задънена магистрала: „Европа” все още не стига до границата ни със Сърбия (ВИДЕО)

Шишков подчерта, че се прави всичко възможно участъкът да бъде пуснат без последния слой асфалт, а напролет да бъде завършен. „Надявам се в тези срокове първо да бъде пуснато движението около Нова година в по-облекчен вариант, а след това магистралата на бъде въведена в експлоатация напролет, когато бъде направен последният слой асфалт”, допълни ресорният министър.

Катастрофи образуваха километрична колона на АМ „Тракия”, има тежко ранени

Той коментира и строежа на магистрала „Тракия”. Съвместна проверка с МВР показа, че има нарушения – спестени са материали при строежа на два от лотовете. „Проверката беше по инициатива на МВР. За един от лотовете, който е в по-лошо състояние – трети лот, така или иначе имаше предвидена проверка от предишните ръководства на МРРБ и АПИ”, уточни министърът. По думите му пътят вече започва да става опасен за шофьорите. Шишков увери, че се прави всичко възможно напролет да започне ремонт на увредения участък.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.