Сигнал за въздушна тревога прозвуча над цялата страна и днес

Нови руски удари над Украйна. Сигнал за въздушна тревога прозвуча над цялата страна. Местните власти съобщават за удари и разрушения в 6 украински области. Франция, Германия и Великобритания поискаха ООН да разследва дали във войната се използват ирански дронове, както твърдят от Киев и Вашингтон. Техеран отрича да има участие в конфликта.

ЗА ПРЪВ ПЪТ ОТ МЕСЕЦИ: Разговор между министрите на отбраната на САЩ и Русия

Междувременно, стана ясно, че Европейският съюз ще отпусне 18 милиарда евро на Украйна за възстановяване през следващата година. „Важно е Украйна да получава предсказуем и стабилен поток от средства. От Киев казват, че имат нужда от 3-4 милиарда евро на месец, за да покриват основните си нужди. Тези пари могат да дойдат от Европейския съюз, от нашите американски приятели и от финансовите институции. Затова обсъдихме да отпуснем на Киев по 1.5 милиарда месечно. Това прави 18 милиарда за цялата следваща година - средства, на които Украйна може да разчита”, увери председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.