Това не е първият случай, в който увеселителният парк затваря неочаквано

„Дисниленд” в Шанхай е поредната атракция, която затвори врати заради строгата политика на Китай за „нулев COVID”. Новите рестрикции обаче буквално поставиха в капан посетителите на увеселителния парк. По информация на Би Би Си на тях не им е позволено да напуснат, докато не покажат отрицателен тест за COVID.

Това се случва, след като в събота в Шанхай бяха регистрирани 10 случая на заразяване на местно ниво. В резултат на противоречивата политика на Пекин, която цели да прекъсне напълно разпространението на заразата, милиони хора вече са били блокирани на необичайни места.

За посетителите на „Дисниленд” в Шанхай обаче има и една положителна новина, а именно, че за тях ще бъдат отворени всички атракции.

Куриоз в “Дисниленд”: Служител провали предложение за брак (ВИДЕО)

Видеа, публикувани в китайската социална мрежа Weibo, показват хора, които се втурват към изхода след обявяването на новите мерки, вратите обаче вече били затворени.

В платформата WeChat от правителството на Шанхай обявиха, че паркът забранява на хората да влизат в него, а тези, които са вътре, могат да го напуснат едва след като тестът им бъде  отрицателен. Като всеки, който е посетил увеселителният парк от четвъртък насам, трябва да представи отрицателни резултати от тест за COVID-19 в рамките на три последователни дни.

Не е посочена дата, на която „Дисниленд” ще бъде отворен отново. Това не е първият случай, в който парка затваря неочаквано. През ноември миналата година 30 000 души бяха блокирани вътре, след като властите наредиха всички да бъдат тествани.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Би Би Си