Един от участниците в катастрофата е в много тежко състояние

Тежка катастрофа е затворила временно Прохода на Републиката. По първоначална информация минути след полунощ под върха ремаркето на товарен автомобил с турска регистрация е поднесло, завъртяло се е и в него се е ударил пътнически бус, в който са пътували трима възрастни и 6 деца.

Колко ще ни струва подготовката на автомобила за зимни условия

От МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" заявиха, че в болничното заведение са приети общо 9 души - 6 деца и трима възрастни. Шофьорът на буса е 73-годишен мъж и е приет в реанимация с травматичен шок. По спешност му е направена черепно-мозъчна операция. Мъжът е в тежко състояние, с опасност за живота. В хирургия са приети трима души - две жени и едно дете. Жените са на 45 години и на 50 години. 50-годишната жена е приета с гръдна травма. Детето, прието в хирургията, е с травма на далак. В неврохирургията са приети 5 деца с мозъчно сътресение, в добро общо състояние, без опасност за живота.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Районната прокуратура в града е задържала водача на турския тир. Той е с повдигнато обвинение за причиняване на телесни повреди. В ударения бус, който е с хасковска регистрация, са пътували деца от отбор по карате. Те са се прибирали от състезание в Румъния. Разследващите изясняват защо деца са превозвани през нощта в разрез със закона.

Екипи на полицията пренасочваха леките автомобили през Прохода Шипка, а товарните изчакваха на място. На местопроизшествието беше извършен оглед. Започнато е досъдебно производство. Преминаването през Прохода на Републиката вече е възстановено.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.