Ако майка му не се върне у нас, ще бъде разпитана в чужбина

Няма доказателства за искан откуп за Александър от Перник. Това заяви за "Твоят ден" Албена Стоилова, прокурор и говорител на Окръжна прокуратура - Перник. Тя коментира факта, че той бе намерен ден след като бе обявена значителна парична награда за откриването му.

По думите ѝ най-напред ще бъде изготвена психиатрична експертиза. "Ако специалистите преценят, че е възможно Сашко да дава сведения, ще потърсим възможности да получим такива от детето. Майката има намерение да се завърне, но в случай, че връщането ѝ не се състои, ще потърсим способ през международното право - ще бъде разпитана от компетентен орган на държавата, в която се намира", разкри тя. 
Според нея разследването проверява повече от една версия. "Касае се за версии, които следва да бъдат проверени, за да се установи дали Сашко е бил жертва на престъпление. Все още не изключваме отвличане. Че няма следи от насилие по него може да се каже със сигурност след съдебно-медицинска експертиза. След като бъде назначена, до две седмици ще бъде изготвено заключение", посочи Стоилова. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.