Днес детето ще бъде изведено от реанимация

"Сагата с детето приключи успешно". Това заяви директорът на болница "Пирогов" - д-р Валентин Димитров, в коментар на намирането на малкия Сашко. Два дни след акцията с щастлива развръзка състоянието на момчето е добро. "Няма наранявания или повреди, които да имат пряка опасност за живота му”, потвърди д-р Димитров.

ДВА ДНИ СЛЕД НАМИРАНЕТО НА САШКО ОТ ПЕРНИК: Какво е състоянието на момчето

С Александър ще работят психолози. Днес той ще бъде преведен от реанимация в нормална стая, след което предстои да бъде изписан. 

“Как му се отразяват 8 дни в планината - зависи от много неща”, коментира шефът на “Пирогов”.

Прокуратурата работи по няколко версии. Въпреки че все още няма данни бащата да е давал откуп, разследващите не изключват детето да е отвлечено. До седмица предстои назначаване на съдебно-медицинска експертиза на Александър, последвана и от психиатрична. 

“В случай, че специалистите преценят, че е възможно Сашко да дава някакви сведения, ще потърсим възможност да получим такива от детето”, каза Албена Стоилова от прокуратурата в Перник. 

Предстои и разпит на майката на детето, която живее в Англия. 

“Такива са и нашите данни - че има намерение да се завърне. Ако връщането й не се състои, ще бъде разпитана от компетентен орган на държавата, в която се намира”, допълни тя. 

Информация за това дали и кога майката на Сашко ще се върне у нас, засега няма.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.