Той е бил собственост на пощенски служител на борда на кораба

Джобен часовник, принадлежал на пощенски служител на борда ня "Титаник", беше продаден за 98 000 паунда 110 години по-късно. Часовникът на Оскар Скот Уди е замръзнал на датата, на която потъва кораба на 14 април 1912 г.

Часовникът беше продаден в аукционна къща "Хенри Олдридж и син" в Дивайзис, Югозападна Англия в събота заедно с други сувенири от обречения кораб. Меню от първа класа, включващо „препечен хляб“, беше продадено за 50 000 паунда, а списък с пътници в първа класа беше за 41 000 паунда.

Списъкът с пътниците е принадлежал на комарджия на име Джордж Бреретън, който пътува на борда на трансатлантическите кораби, опитвайки да спечели пари. Аукционерът Андрю Олдридж каза пред BBC Radio Wiltshire: „Той е поставил звезди до имената на най-богатите хора. Има един по-специален, Чарлз Хейс, който е притежавал "Grand Pacific Railroad" в Америка; много богат човек. Бреретън е написал с главни букви под името си „МИЛИОНЕР“.

Богато украсена десертна чиния беше продадена за 20 000 паунда.

Аукционната къща "Хенри Олдридж и син" е добре известна с продажбата на сувенири от "Титаник".

Кожено палто, собственост на първокласна стюардеса, беше продадено там за 150 000 паунда през 2017 г. През същата година писмо от пътника от "Титаник" Оскар Холверсън беше продадено за 126 000 паунда.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.