Държавната дума забрани популяризирането на нетрадиционни връзки,педофилия, разпространението на информация за ЛГБТИ хората

Руската Държавна дума прие на трето четене законопроект за забрана на „пропагандата на нетрадиционни сексуални отношения, педофилия и информация, която може да предизвика желание за смяна на пола“, предаде ТАСС. Това предаде БГНЕС.

Документът забранява популяризирането на нетрадиционни връзки и педофилия, както и разпространението на информация за ЛГБТИ хората в медиите, интернет, рекламите, литературата и киното.

Той също така забранява призивите за смяна на пола в интернет, в медиите, в книгите, в аудиовизуалните услуги, в литературата, във филмите и в рекламите.

От децата ще се изисква да въвеждат кодове или да извършват други действия, за да потвърдят възрастта си. Достъпът до информация за ЛГБТИ е забранен за лица под 18-годишна възраст.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.