Според някои от тях кралското семейство няма да наблюдава коледната реч на краля по телевизията

Първата Коледа без Елизабет Втора в кралската резиденция Сандрингам в Източна Англия ще бъде по-малко формална, казват експертите, цитирани от електронното издание на в. „Дейли мейл“. Според някои от тях кралското семейство няма да наблюдава коледната реч на краля по телевизията.

Гледането на монарха по телевизията е архаично. На фокус ще бъдат личните спомени, казва Джени Бонд, бивш кралски кореспондент на Би Би Си. Според нея Коледа винаги е бил официален празник за семейството, на който отделните членове са правели реверанси едни на други. „Сигурна съм, че сега крал Чарлз ще запише речта си няколко дни по-рано. Те ще мислят за загубата.“

Принц Хари и Меган Маркъл с номинация за награда за борба с расизма

Очаква се кралското семейство да посети службата в църквата „Сейнт Мери Магдален“, която се намира в имението Сандрингам. 

По-рано през този месец беше съобщено, че кралят е поканил Меган Маркъл и принц Хари да се присъединят към семейното празнуване на Коледа, независимо от факта, че те вече не изпълняват задължения към кралското семейство. Но източник, близък до краля, каза, че Меган и Хари едва ли ще дойдат. 

„Мирър”: Хари и Меган няма да посетят кралското семейство за Коледа

Това ще бъде първият път, в който Чарлз ще е домакин на семейното събиране в имението в Норфолк. Принцът и принцесата на Уелс ще бъдат там и ще отседнат в Анмър Хол – домът, който им е даден от кралица Елизабет Втора. 

Другите членове на фамилията вероятно ще се присъединят към краля и кралицата консорт на разходката до църквата в коледната утрин.

Кралското семейство направи Сандрингам своя коледна и новогодишна резиденция през 1988 г.

Въпреки че семейството традиционно прекарва празниците в провинциалното имение, в последните години се наблюдаваше промяна в обичайното празнуване заради COVID пандемията, отбелязва изданието.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.