То е адресирано до състезателката по конна езда от Германия Ети Плеш

На търг в Германия се продава писмо от Елизабет Втора, която почина през септември т.г. на 96-годишна възраст, предаде ДПА, цитирана от БТА.

То е част от произведения на изкуството, мебели и други предмети, принадлежали на британската кралица и обявени за продажба от базираната в Щутгарт аукционна къща "Епли".

Писмото е написано през 1966 г. То е от две страници и е адресирано до състезателката по конна езда от Германия Ети Плеш. Конете й два пъти печелят престижна британска надпревара.

Експерти за кралското семейство: Първата Коледа без Елизабет ll ще бъде отбелязана по-различно

Елизабет Втора пише на "скъпата г-жа Плеш", че е "толкова възхитена от прекрасната картина" на коне в имението й Сандрингам, "която получих от вас и господин Плеш за Коледа“.

Благодарственото писмо до 40-годишната по онова време жена завършва с прозрението, че търпението е може би най-важната добродетел при отглеждането на коне, но е необходим и малко късмет.

Фердинанд Бенедикт Епли от аукционна къща казва, че очаква две групи хора да се интересуват от писмото, чиято първоначално определена цена е 2600 евро.

"Има ентусиасти, търсещи пощенски пратки с интересна история или от видни податели", обяснява той пред ДПА. "Има и почитатели на британското кралско семейство".

Планирано е търгът да се проведе по-късно днес. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.