Меко казано, това не е хубаво. Нито за украинците, нито за нашите чуждестранни партньори, смята кметът на Киев

Кметът на Киев и бивш професионален боксьор Виталий Кличко отхвърли обвиненията на президента на Украйна Володимир Зеленски. В събота държавният глава отправи критика към киевските общински власти, че не се е справят добре със задачата по разкриването на подслони за хората, останали на тъмно и студено заради руските атаки, съобщава Ройтерс.

"Не искам да бъда въвличан в политически битки, особено в настоящата ситуация", каза Кличко. "Меко казано, това не е хубаво - нито за украинците, нито за нашите чуждестранни партньори. Днес, както никога досега, всички трябва да се обединят и да работят заедно. А тук виждаме някакъв вид политически игри", заяви кметът на Киев.

"Нужна е, меко казано, още доста работа", каза президентът.

Във видео, публикувано в Телеграм, Кличко каза, че вече са разкрити 430 центъра с отопление и има готовност за отварянето на още 100 в случай на нужда.

Зеленски отправи остра критика към Виталий Кличко

Кличко, който беше въвлечен в няколко политически дебата със Зеленски преди руската инвазия, каза, че съюзниците на държавния глава се занимават с "манипулации" относно усилията, които полагат местните власти в Киев.

От своя страна обаче Давид Арахамия, председател на парламентарната група на партията на Зеленски "Слуга на народа", заяви, че обясненията на Кличко се "различават значително" от това, за което съобщават гражданите. "Имам предложение. Градските власти да разрешат проблемите в рамките на седмица и след това да направим инспекции заедно с кмета", написа Арахамия в Телеграм.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА