Актьорът получи роля в независим британски трилър

Актьорът Кевин Спейси подписа първи договор за снимки във филм от началото на съдебните дела срещу него за сексуални посегателства, съобщи "Варайъти".

Броени седмици, след като спечели дело в САЩ и стана ясно, че ще отговаря по нови обвинения във Великобритания, Спейси получи роля в независим британски трилър, предаде БТА. 

Спейси ще участва с гласа си във филма "Контрол" в роля, подобна на тази на Кийфър Съдърланд в "Телефонна клопка" (2002 г.).

"Контрол" на сценариста и режисьора Джийн Фалейз разказва историята на британската министърка Стела Симънс, която е в бурна интимна връзка с министър-председателя. Една нощ, докато се прибира към дома си, самоуправляемият й автомобил е отвлечен дистанционно от някой, който знае тайните й и иска отмъщение.

В ролята на Симънс е Лорън Меткалф, в образа на премиера е Марк Хамптън. Спейси е в ролята на похитителя на колата на министърката.

Кевин Спейси бе звездата в популярния американски сериал "Къща от карти" (2013-2018) в продължение на неговите пет сезона. През октомври 2017 г. около личността му се разрази скандал, след като Антъни Рап го обвини в сексуално посегателство, извършено преди около 30 години. Впоследствие още няколко мъже отправиха подобни обвинения към Спейси. Актьорът бе отстранен от сериала и от множество други проекти.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 

Източник: БТА