На мястото на инцидента е заснет сапьорски отряд на Кралските военноморски сили

Пътниците на летището в Глазгоу бяха евакуирани в понеделник, докато сапьорите и екипът за обезвреждане на експлозиви разследват "подозрителен пакет". Органите на реда съобщават, че това е предпазна мярка, а разследването продължава.

Полицията е пристигнала на място около 6 ч. тази сутрин. Хиляди блокирани пътници са били изведени на близкия паркинг, предава Daily Mail. Снимки показват как някои от тях са се загърнали с фолио и одеяла, за да се стоплят, а от благотворителната организация „Армията на спасението” раздават топли напитки.

Около 11:00 ч. местно време на мястото на инцидента е заснет сапьорски отряд на Кралските военноморски сили. 

Градският транспорт до летището е бил пренасочен. Някои пътници коментират, че са били инструктирани „да се приберат вкъщи и да си купят билет за друг полет”.

В изявлението на летището в Глазгоу се казва: "Около 6 ч. сутринта полицията на Шотландия пристигна на летището поради опасения за предмет в чантата на пътник. Поддържаме връзка с полицията и ще предоставим актуална информация, веднага щом можем".

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.