За това алармира зрител на NOVA

Опасен дрифт във Витоша. За това алармира зрител на NOVA. Според него, след като падне първия сняг, пътят от кв. “Драгалевци” до хижа “Алеко” става изключително атрактивен за любителите на дрифта, които обаче често изхвърчат от пътя. 

“При падане на първия сняг се качват хора с всякакви автомобили, които дрифтят. Не се съобразяват с нищо. Това е евтин дрифт. Има места за този спорт и те не са пътя за Витоша”, каза Данаил, подал сигнала.  

По този начин настилката се заледява и става предпоставка за сериозни инциденти. 

“Пътя става като огледало. Сутрин не могат да се качат автобусите от градския транспорт”, алармира Данаил.

“Често се случва през нощта, когато фирмата за обработка на пътя започва работа, да срещне такива дрифтаджии с различни видове автомобили, някои от тях  - самокатастрофирали. Повечето от тях са неправоспособни”, каза Красимир Димитров, директор на “Аварийна помощ и превенция” към СО. 

Той апелира всички, които срещат такива автомобили, да сигнализират на тел. 112.

Тъй като пътят се намира в природен парк, се обработва само с пясък. Поради тази причина ледът, който се образува след дрифтовете, не може да бъде разтопен.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.