Служители обикалят от врата на врата и предупреждават населението с високоговорители

Полицията в Хайделберг започна евакуацията на хиляди хора преди планираното отстраняване на бомба от Втората световна война близо до централната гара в югозападния германски град, предаде ДПА, като се позова на полицейски говорител.

Той каза, че служители обикалят от врата на врата и предупреждават населението с високоговорители. Детските градини, учебните заведения и търговските обекти в района ще останат затворени. Единствено железопътната гара ще работи възможно най-дълго.

Целият район трябва да бъде напълно евакуиран. След това и гарата ще бъде затворена за кратко, докато бомбата бъде обезвредена.

250-килограмовият боеприпас беше открит вчера при строителни работи. След това бомбата бе обезопасена от сапьорски екип и охранявана от полицията през нощта, когато бе обособена 50-метрова забранена зона.

В Германия често откриват неексплодирали боеприпаси от Втората световна война. Повечето от тях биват обезвреждани от сапьори без инциденти, отбелязва ДПА.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА