Проф. Габровски заяви, че е готов със състава на кабинета

ГЕРБ-СДС връща папката с изпълнения мандат на „Дондуков” 2. Президентът Румен Радев ще приеме кандидата за министър-председател, посочен от партията - проф. Николай Габровски в 10 и 30 часа. Проф. Габровски вече заяви, че е готов със състава на кабинета, но все още не  се съобщава нито едно от имената в списъка с посочените министри.

Йорданова: Нито една личност няма да промени решението на ДБ, притесненията ни са принципни

Очаква се проектокабинетът да бъде гласуван в пленарната зала още тази седмица. Категорично против се обявиха от „Продължаваме Промяната”, БСП, „Демократична България” и „Възраждане”. ДПС съобщиха, че ще вземат решение във вторник на заседание на Централното оперативно бюро. Български възход също досега не са дали категоричен отговор.

Карадайъ: ДПС решава във вторник дали да подкрепи кабинет на Габровски

Ако съдим по обявените нагласи до този момент, ГЕРБ-СДС не събира нужното мнозинство. При неуспех вторият мандат отива при „Продължаваме Промяната”. Ако се стигне до трети, партията е по избор на президента.

Какви са заявките на ГЕРБ-СДС и кои са министрите в кабинета „Габровски” и има ли мнозинство са редовен кабинет - развръзката около първия проучвателен мандат предаваме на живо в ефира на NOVA.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.